Nieuws/Financieel
485275
Financieel

8 tips voor een betaalbare autoverzekering

Bestuurders zouden minimaal één keer per jaar moeten controleren of hun autoverzekering nog bij de tijd is. Want de juiste verzekering kan ze tientallen euro's per maand schelen. Hieronder meer tips van verzekeraar Generali om geld te besparen op de autoverzekering.        

1. Een allrisk autoverzekering kent de uitgebreidste dekking. Maar als een wagen ouder wordt en de dagwaarde daalt, kan het lonen om te switchen naar een verzekering met beperkt caso of WA.    

2. Het claimen van schade kan ten koste gaan van de schadevrije jaren, wat resulteert in een hogere premie. Bij een kleine schade kan het daarom voordeliger zijn om die zelf te betalen.

3. Bij sommige autoverzekeraars is het mogelijk om een hoger eigen risico te nemen in ruil voor een lagere premie. Voor automobilisten met voldoende spaargeld achter de hand kan dit aantrekkelijk zijn.

4. Hebt u een autoverzekering met pechhulpdekking in Europa, maar komt u nooit over de grens? Wijzig die dan naar Nederland, want dat scheelt enkele euro's per maand.

5. Beschikt u over twee voertuigen? Bij bepaalde verzekeraars kunt u dezelfde no-claimkorting krijgen voor de tweede auto als voor de eerste wagen. Bekijk hoeveel dat kan schelen.

6. Vooral na een verhuizing is het nuttig om de premies van autoverzekeringen te vergelijken op internet. Let niet alleen op de prijs, maar ook de dekking en voorwaarden.

7. Consumenten kunnen op meerdere manieren recht hebben op pechhulp. Controleer of u daar niet dubbel voor verzekerd bent.

8. Dubbel verzekerd zijn voor rechtsbijstand is ook zonde van het geld. Als u een rechtsbijstandverzekering hebt, loont het om de juridische hulp die gekoppeld is aan de autoverzekering te laten vallen.