Nieuws/Financieel
486802
Financieel

Pensioenfonds PostNL staat er slechter voor

AMSTERDAM (AFN) - Pensioenfonds PostNL is er in derde kwartaal slechter voor komen te staan. Het fonds zag zijn financiële positie onder meer verslechteren doordat De Nederlandsche Bank (DNB) de rekenrente in juli heeft aangepast. Daarbij had het fonds last van de lage rentestand en werd een negatief rendement behaald op beleggingen.

De zogeheten beleidsdekkingsgraad daalde van 109,2 procent per eind juni naar 107,7 procent eind september. Deze graadmeter geeft aan in hoeverre een fonds aan zijn verplichtingen kan voldoen.

Pensioenfonds PostNL bevindt zich nog in een situatie van een reservetekort, maakte het vrijdag bekend. De directie gaat er wel van uit dat het mogelijk is om met het herstelplan dat eind juni is ingediend tijdig weer op het vereiste eigen vermogen uit te komen.

Eind juli meldde het fonds al dat de kans dat de pensioenen voor 2020 moeten worden gekort door alle nieuwe regelgeving vrijwel nihil is. Pensioenfonds PostNL is verantwoordelijk voor het pensioen van alle werknemers en oud-medewerkers van PostNL. Het fonds heeft ongeveer 96.400 deelnemers.