Nieuws/Financieel
489249
Financieel

'Sligro gematigd positief'

AMSTERDAM (AFN) - Sligro is gematigd optimistisch over het belangrijke vierde kwartaal, dat dit jaar een werkweek extra telt. Dat concluderen analisten van Rabobank uit het kwartaalbericht dat het groothandels- en supermarktbedrijf donderdag publiceerde.

De resultaten van de groothandelstak in het derde kwartaal waren volgens Rabo boven verwachting. De horeca beleefde een goede zomer en daar profiteerde Sligro als toeleverancier van. De autonome groei van de supermarktomzet van 0,5 procent stelde evenwel teleur. Rabo had op 1,5 procent gerekend, bij een totale marktgroei van 2 procent.

De marktvorsers zullen de schattingen voor de resultaten over heel 2015 licht aanpassen voor de eenmalige belastinglast van 2,5 miljoen euro die voor het vierde kwartaal werd aangekondigd. Zij verwachten niet dat hun koopadvies daardoor in het geding komt. Het koersdoel staat op 41 euro.

Solide kwartaal

ING sprak van een ,,solide kwartaal'' voor Sligro. Zowel de groothandels als de supermarkten zagen de opbrengsten op jaarbasis stijgen. De bank handhaaft eveneens zijn koopadvies en richtprijs van 38,50 euro voor het aandeel.

Sligro zakte donderdag in de vroege handel 0,6 procent tot 33,89 euro, in een 0,7 procent hogere MidKap.