Nieuws/Financieel
489250
Financieel

Sligro heeft goede zomer achter de rug

VEGHEL (AFN) - De groothandelstak van Sligro heeft een goede zomer achter de rug. De omzet nam in het derde kwartaal met 4,1 procent toe ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De supermarkten van Emté boekten 2 procent meer omzet, mede dankzij de opening van nieuwe vestigingen.

Het bedrijf sprak van een ,,duidelijke piek'' in de zomerperiode voor het onderdeel dat producten levert aan met name de horeca. Voor heel 2015 gaat het nog steeds uit van een ,,bescheiden herstel'' bij de groothandelsactiviteiten, die de laatste jaren flink te lijden hebben gehad van de economische crisis.

Bij Emté ziet Sligro een verder aantrekkende omzetontwikkeling, mede dankzij het economisch herstel dat doorzet. De totale omzet van het groothandels- en supermarktbedrijf kwam in de maanden juli tot en met september uit op 659 miljoen euro, 3,5 procent meer dan in het derde kwartaal van 2014.

In het vierde kwartaal verwacht Sligro te profiteren van een 53e week, die tot een extra bijdrage aan de omzet en winst zal leiden. Daarnaast dragen kostenbesparingen nog altijd bij aan de verbetering van het resultaat. Daar staat tegenover dat het bedrijf een eenmalige belastinglast van 2,5 miljoen euro in de boeken moet opnemen.