Nieuws/Financieel
489927
Financieel

Japanse beurs toont herstel

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Tokio is donderdag hoger gesloten. Beleggers gingen op zoek naar koopjes na twee stevige verliesbeurten op rij. De hoop dat de rente in de Verenigde Staten voorlopig niet zal worden opgeschroefd wakkerde de kooplust onder beleggers aan. De Nikkei eindigde met een winst van 1,2 procent op 18.096,90 punten.

Vooral de aandelen van staalbedrijven en farmaceutische concerns, die in de afgelopen tijd onder druk stonden, werden weer opgepikt. Nippon Steel & Sumitomo Metal steeg 0,7 procent en JFE Holdings ging 1,3 procent vooruit. De farmaceutische bedrijven Kyowa Hakko Kirin en Daiichi Sankyo wonnen tot 5,5 procent.

Elders in het Verre Oosten gingen de beurzen eveneens omhoog. In Hongkong klom de Hang Seng-index 1,8 procent en de Shanghai Composite noteerde tussentijds 1,4 procent in de plus. De All Ordinaries in Sydney won 0,6 procent, dankzij stevige koerswinsten onder de mijnbouwers en oliebedrijven. In Seoul dikte de Kospi 1,2 procent aan na het besluit van de Bank of Korea om de rente voor de vierde keer op rij onveranderd te laten.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop