Financieel/Stan Huygens Journaal
493454396
Stan Huygens Journaal

Wisseltruc op Zeeuws strand

V.l.n.r. Paul Labruijere, Leon Vermaire, Jessica en Rutger van der Weel.

V.l.n.r. Paul Labruijere, Leon Vermaire, Jessica en Rutger van der Weel.

Alom klinken geluiden dat de horeca veel ellende staat te wachten vanwege de terug te betalen corona-schulden, stijgende prijzen en personeelstekorten.

V.l.n.r. Paul Labruijere, Leon Vermaire, Jessica en Rutger van der Weel.

V.l.n.r. Paul Labruijere, Leon Vermaire, Jessica en Rutger van der Weel.

Toch is dat niet waarom het paar Jessica (gastvrouw) en Rutger van der Weel (chef-kok) in oktober hun restaurant Katseveer (*) overdraagt op het strand van het Zeeuwse Wilhelminadorp. Jessica licht toe: ,,Dat is vooral omdat we altijd al gezegd hebben, dat we dit niet eeuwig zouden blijven doen.”

Nieuwe eigenaren van de zaak worden hun huidige medewerkers maître-sommelier Paul Labruijere en sous-chef Leon Vermaire. Zij gaan de sterrenzaak van het paar huren. Na 19 jaar als chef-kok gaat Rutger (46) nu koks opleiden, zoals hij soms deed in de keuken van Katseveer. Jessica (39) volgt een opleiding voor life coach. ,,Wij willen onze passie doorgeven. Daar is behoefte aan. Jongeren worden er niet meer in gestimuleerd. Vroeger was dat automatisch”, constateert zij.