Nieuws/Financieel
493556
Financieel

Seminar: 'Beurzen veel te ver gedaald'

Particuliere beleggers zijn te veel door het sentiment op de beurzen afgeschrikt. Onderliggend is er wereldwijd nog voldoende groei, ook in China, om een rit omhoog aan de beurs mogelijk te maken. Dat was een conclusie van het seminar donderdagavond over de kneepjes van het vermogensbeheer.

De experts Friso Rengers, Investment Manager bij ING Investment Office, en Paulo Varela Nunes van BlackRock gaven een beeld van professioneel vermogensbeheer voor beleggers. Zij hebben in de hobbelige markten moeite om een strategie te bepalen die kan renderen. Dat leidde tot een stroom tips.

Bekijk hier het hele online seminar nog eens

De meeste kansen liggen volgens beide experts nog in aandelen. Maar dat is een beweeglijke markt gebleken. Beleggers die in aandelen beleggen voor hun pensioenen moeten zich goed voorbereiden, aldus Rengers.

Ze moeten in het huidige tijdsbestek vooral waken voor het sentiment. ,,Koersen hebben het nieuws gemaakt, in plaats van het nieuws de koersen", aldus Rengers.

In het vierde kwartaal gaan, na het slechte derde kwartaal, de ritjes voor aandelen waarschijnlijk omhoog, aldus Varela Nunes. Japan lijkt zich na jaren goed te herstellen. ,,Na hervormingen bieden Japanse aandelen weer een kans."Geïnteresseerd in de analyse? Kijk hier