Nieuws/Financieel
493680
Financieel

Fagron knalt omhoog op mogelijke overname

WAREGEM/ROTTERDAM (AFN) - De koers van Fagron is stevig hoger geopend op het bericht dat diverse partijen geïnteresseerd zijn in een overname van de toeleverancier aan de medische sector.

Volgens Fagron zijn ,,verkennende gesprekken'' aangeknoopt met verschillende partijen die interesse hebben getoond in de mogelijke acquisitie van alle uitstaande aandelen van het bedrijf. Die gesprekken bieden vooralsnog niet de zekerheid dat er daadwerkelijk een publiek bod komt, aldus het voormalige Arseus.

Fagron voorspelde verder dat de omzet in 2015 uitkomt tussen 470 en 480 miljoen euro. Het terugkerende bedrijfsresultaat (rebitda) zal dit jaar 105 à 115 miljoen euro bedragen.

Verslechterde vooruitzichten

Begin augustus hield het bedrijf nog vast aan de voorspelling dat de omzet in 2015 zou groeien tot meer dan 500 miljoen euro, tegen 447 miljoen euro in 2014. De opbrengsten staan echter onder druk door strengere regelgeving in de Verenigde Staten en de verzwakking van de Braziliaanse real.

Het aandeel Fagron is de afgelopen maanden sterk in waarde gedaald door de verslechterde vooruitzichten voor het bedrijf. Sinds de publicatie van de halfjaarresultaten op 4 augustus ging daardoor al 60 procent van de beurswaarde verloren.

Vorige maand bleek de Belgische miljardair Marc Coucke zijn belang in Fagron te hebben vergroot tot 5,3 procent. Daarmee werd hij de op een na grootste aandeelhouder van het bedrijf. Analisten wezen er destijds al op dat de kans op een gehele overname van Fagron door die stap was gegroeid.