Nieuws/Financieel
493705
Financieel

Ordina wil Jan Niessen als commissaris

NIEUWEGEIN (AFN) - Ordina heeft grootaandeelhouder Jan Niessen voorgedragen als commissaris. Daarvoor wordt op 16 november een buitengewone aandeelhoudersvergadering uitgeroepen. Dat maakte de automatiseerder vrijdag bekend.

Niessen is een belangrijke aandeelhouder van Ordina, wiens belang volgens de Autoriteit Financiële Markten (AFM) ruim 15 procent bedraagt. Hij raakte via zijn investeringsvehikel Mont Cervin vorig jaar in een juridisch geschil verwikkeld met Ordina. Niessen beschuldigde de automatiseerder ervan beleggers te hebben misleid, doordat te laat melding zou zijn gemaakt van een intern onderzoek naar mogelijke misstanden bij aanbestedingen. Door die vermeende misstanden ging de koers van Ordina hard omlaag en leed Niessen grote verliezen.

President-commissaris Johan van der Werf van Ordina gaf aan verheugd te zijn over de voorgestelde benoeming van Niessen. Volgens Ordina heeft Niessen veel ervaring en kennis en moet zijn komst leiden tot meer aansluiting bij de aandeelhouders en het aandeelhoudersperspectief.