Financieel/Stan Huygens Journaal
494081048
Stan Huygens Journaal

Waardering voor zijn bijdrage aan Eel Stewardship Fund

Martin Kruithof ook palingkoning

Martin Kruithof met net gerookte paling in de krant.

Martin Kruithof met net gerookte paling in de krant.

Hij was al meesterkok en heeft in de Michelingids twee sterren. Maar nu mag eigenaar en chef-kok Martin Kruithof van restaurant de Lindenhof (**) in Giethoorn zich ook patron van de paling noemen.

Martin Kruithof met net gerookte paling in de krant.

Martin Kruithof met net gerookte paling in de krant.

Hij werd door Stichting DUPAN uitgeroepen tot PalingPatron. De reden is dat Kruithof bewust kiest voor paling die bijdraagt aan het Eel Stewardship Fund. Dit palingfonds zorgt voor versneld herstel door jonge paling en de volwassen palingen veilig over de dijk te helpen. Want Nederland zit door de bescherming tegen water potdicht en die (tijdelijke) hulp is broodnodig. Vandaar dat Martin Kruithof eigenhandig de natuur van de Giethoornse wateren met een kleine 4000 kleine palingen verrijkte.

Vervolgens genoten de gasten van een overheerlijke lunch in de ruime tuin waarin paling in elk gerecht was terug te vinden. Het Dutch BBQ-team was met mede-organisator John van de Ven aanwezig om te laten zien dat bbq-paling prima smaakt. De bedoeling is dit palingfeest elk jaar te herhalen. Een nieuwe traditie is geboren.