Financieel/Geld
494838957
Geld

Hypotheekrente blijft stijgen

Haarlem - De gemiddelde hypotheekrentes zijn de afgelopen weken aan het stijgen, laat hypotheekadviseur Van Bruggen Adviesgroep weten.

De meeste hypotheekrentes liggen hiermee weer op het niveau van begin dit jaar. Het gaat wel om een kleine stijging, zeker aangezien de hypotheekrentes zo sterk daalden in het afgelopen jaar.

In reactie op de berichtgeving over de stijgende hypotheekrentes de afgelopen weken zijn er veel hypotheekaanvragen ingediend, volgens de hypotheekadviseur. Het zou zelfs lastig zijn voor de hypotheekverstrekkers om de hoeveelheid aanvragen te verwerken.

De Hypotheekshop stelt dat ’ook de vierde week van de coronacrisis een aanvraagrecord voor hypotheken heeft opgeleverd’. Er waren ongeveer 13.000 aanvragen, ondanks een korte week door Goede Vrijdag.

Dat zou een reden kunnen zijn om de hypotheekrentes nog iets verder te verhogen, volgens de hypotheekadviseur. Omdat niet alle hypotheekverstrekkers deze maatregel tegelijk nemen, is het een goed idee om juist nu aanbieders van hypotheken goed te vergelijken.