Nieuws/Financieel
49559138
Financieel

Detailhandelsverkopen in VS trekken flink aan

Amsterdam (DFT) - De detailhandelsverkopen in Amerika zijn in juli met 0,7% gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat liet het Amerikaanse ministerie van Handel donderdag weten. Economen hadden vooraf op een minder grote toename gerekend.

Economen gingen in doorsnee uit van een stijging met 0,3%. Gecorrigeerd voor de verkopen van auto’s was de toename zelfs 1%. In juni gingen de Amerikaanse winkelverkopen met een herzien 0,3% omhoog. Eerder werd voor die maand nog een stijging met 0,4% gerapporteerd.

In bijna alle categorieën was sprake van verkoopstijgingen, waaronder auto's en horeca. Amerikanen profiteren in doorsnee van gestegen lonen en krapte op de arbeidsmarkt.

Bij het groeicijfer over de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal kwam ook al het beeld naar voren dat consumenten nog steeds de hand niet op de knip zijn gaan houden.

De economische gang van zaken spelen een rol voor de Federal Reserve bij het bepalen van het monetaire beleid. In de markt wordt er steeds meer voorzien dat de Fed na de renteverlaging in juli volgende maand opnieuw in actie zal komen.