496237
Geld

’Emoties hebben niets te zoeken in ontbijtvlokken’

Liefde als ingrediënt van muesli mag niet

CONCORD - De Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit FDA heeft een bakkerij in de staat Massachusetts op de vingers getikt.

Het bedrijf had op een verpakking voor muesli liefde als ingrediënt vermeld. Volgens de voedselinspectie hebben emoties niets te zoeken in de ontbijtvlokken.

,,Uw merk Nashoba Granola bevat liefde en dat is geen gewone of algemene naam voor een ingrediënt’’, valt te lezen in de waarschuwing van de FDA.

De eigenaar van de Nashoba Brook Bakery in de plaats Concord noemt de waarschuwing van autoriteiten ,,tamelijk onbenullig’’. In zijn bedrijf wordt namelijk ,,met liefde en passie'' gewerkt aan dagelijks vers brood, muesli en gebak.

De bakkerij heeft niet alleen om die reden de boosheid van de FDA over zich afgeroepen. Ook wordt er geklaagd over onhygiënische omstandigheden bij de productie en opslag van levensmiddelen. Eigenaar John Gates zegt dat zijn bedrijf aan alle eisen van de autoriteiten zal gaan voldoen. ,,Maar we zullen de FDA toch vragen of het wil overwegen om het woord liefde toe te staan als ingrediënt op de verpakking.''