Nieuws/Financieel
496804067
Financieel

Lavide: middelen topman hebben geen illegale herkomst

Amsterdam - De belastingdienst heeft een boekenonderzoek uitgevoerd naar de herkomst van het bezit en de fiscale geschiedenis van topman Salar Azimi van beursfonds Lavide. Dat onderzoek heeft uitgewezen dat zijn middelen geen illegale herkomst hebben en dat er geen belasting is ontdoken, aldus de onderneming in een verklaring. Een "gerenommeerd accountantskantoor" heeft deze conclusie bevestigd, aldus het bedrijf verder.

Daarmee kan volgens Lavide een vervolg worden gegeven aan de inbreng van een deel van de bezittingen van Azimi in het beursfonds. Dat betekent ook dat weer verder kan worden gewerkt aan het informatie-memorandum, waarin de bevindingen van het genoemde onderzoek een plek zullen krijgen. Zodra dit voltooid is, zal Lavide het zoeken naar een controlerend accountant hervatten.

"Beoogd wordt om het informatie-memorandum voor te kunnen leggen aan de aandeelhouders tijdens de aandeelhoudersvergadering van 2020", aldus Lavide. Die bijeenkomst zal naar verwachting in juni gepland worden.