Nieuws/Financieel
498829
Financieel

Rondje Texel op volle accu

Tijdens een werkvakantie op Bonaire raakten Anita Muilwijk en Niek Zuidhoff geïnspireerd door de lokale scooterverhuur. Ze kregen het idee om hetzelfde te gaan doen op een veel dichterbij gelegen eiland binnen ons Koninkrijk der Nederlanden: Texel. De plek waar Muilwijk tien jaar geleden neerstreek.

"Texel wil CO2-neutraal worden. Om daarin mee te gaan, kwamen we al snel uit bij elektrische scooters", verklaart Muilwijk. Het duo investeerde dus in acht van deze voertuigen. "De investering ligt wat hoger, maar ze zijn niet alleen beter voor het milieu maar ook goedkoper in gebruik en onderhoud", vult Zuidhoff aan.

Terwijl op de Waddeneilanden de nodige vervoersmiddelen worden verhuurd, maakten de twee van hun onderneming een uniek concept. Bang voor concurrentie zijn ze om die reden niet. Door sowieso een ander vervoersmiddel aan te bieden dan de bekende fietsen en elektrische fietsen, zorgen ze ook voor wat extra's. Zoals een shuttleservice van de boot naar de scooter, en toeristen een gevulde picknickmand meekrijgen. "We willen graag een beleving creëren en mensen tips meegeven. We fungeren zelfs als gids voor wie dat wil", legt Muilwijk uit.

"Bovendien, niet iedereen komt naar Texel om zich in het zweet te werken op een fiets. Er zijn ook mensen die gewoon vooral rustig aan willen doen, maar tegelijkertijd wel wat van het eiland willen zien. En een ander voordeel van een e-scooter is dat je een afstand van 90 kilometer kunt rijden als hij opgeladen is, dus ook met tegenwind kun je in 1 dag het hele eiland zien", stelt Zuidhoff.

Om zichzelf goed neer te zetten, bedachten de ondernemers een ludieke naam: Sheep Angels. ,,We hadden onszelf E-scooter Verhuur Texel kunnen noemen, maar we vallen natuurlijk meer op met een naam die lijkt op de Hells Angels", grijnst Zuidhoff, die sinds juni op het eiland woont. Hij is de sfeer er erg gaan waarderen. ,,We hebben een goede samenwerking met de VVV en ook met collega ondernemers is het leuk samenwerken. Je stuurt iemand die toch liever wil fietsen door naar de buurman die deze verhuurt, en je hoopt dat hij de volgende keer als het andersom is hetzelfde doet."

Dat de twee het ondernemen in het bloed zit, blijkt wel uit het feit dat beiden nog een ander bedrijf runnen en voor het winterseizoen alweer drukke plannen hebben. Ze proberen de tien scooters onder te brengen bij ondernemingen op het vaste land. "Bedrijven die bijvoorbeeld twijfelen om zo'n e-scooter aan te schaffen, kunnen die van ons dan leasen voor enkele maanden tot we ze zelf weer nodig hebben in het voorjaar."

Elke week doet een Starter van de Week zijn of haar verhaal in DFT Ondernemen.

Klik hier voor meer Starter van de Week-verhalen