Nieuws/Financieel
498864
Financieel

'AFM voert illegale lastercampagne tegen Optieclub'

Optieclub, de enige Nederlandse aanbieder van binaire opties in ons land, draait de rollen om door toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) voor de rechter te slepen. “Ik dien me aan de wet te houden, maar dat moet de AFM ook!”

Volgens Thijs Bloemink, oprichter van Optieclub, is de toezichthouder momenteel bezig met een illegale lastercampagne tegen zijn bedrijf. In een kort geding, inclusief dwangsom van tienduizenden euro’s, eist Optieclub daarom deze week dat de rechter AFM een halt toeroept. “Dit is echt ontoelaatbaar”, aldus Bloemink.

Kansspel

In de visie van AFM zijn de binaire opties die Optieclub aanbiedt geen belegging, maar een kansspel. Beleggers hoeven bij binaire (of digitale) opties alleen maar te voorspellen of de koers van een aandeel of bijvoorbeeld de goudprijs gaat dalen of stijgen. De looptijd varieert van een dag, een paar uur tot zelfs één minuut. Als de klant een goede voorspelling doet, wordt een vast bedrag uitgekeerd. Als de voorspelling niet uitkomt, gaat de hele inleg verloren. “Dat klinkt niet alleen als gokken. Het ís gokken”, stelde onlangs ook de Vereniging van Effectenbezitters (VEB).

Lees verder bij DFT Premium over de beschuldigingen van de Optieclub aan het adres van AFM