499061
Financieel

Verschil van inzicht kost directeur Alex zijn kop

‘Verschil over het te voeren beleid’ heeft directeur Fernando Hagel Franco van Alex Vermogensbeheer de kop gekost. Dat meldt een woordvoerder van moederbedrijf BinckBank nadat maandag bleek dat de Hagel Franco niet meer bij de online belegger werkzaam is.

Wanneer de oud-directeur precies is vertrokken is opvallend genoeg onduidelijk. „Wij hebben besloten om er niet verder op in te gaan”, zo luidt de summiere verklaring.

Jeroen Sonsma maakte in juli promotie, door als Manager Client Development bij BinckBank door te schuiven als directeur van de Nederlandse tak van Alex. Dat blijkt althans uit zijn pagina op LinkedIn. Sonsma werkt sinds april 2011 bij het bedrijf.

De afdelingen in België en Frankrijk van Alex hebben inmiddels eveneens een eigen ‘landenmanager’. „Om in ieder land hele duidelijke verantwoordelijkheden te hebben in de organisatie”, zo blijft BinckBank vaag.

Hagel Franco lag al enige tijd onder vuur vanwege teleurstellende resultaten. Waar de beurzen omhoog gingen, daar verloren Alexbeleggers alleen maar geld. De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) startte in januari een onderzoek naar het beleid bij Alex.