Nieuws/Financieel
500906
Financieel

SBM Offshore wil topman herbenoemen

AMSTERDAM (AFN) - SBM Offshore wil zijn topman Bruno Chabas herbenoemen voor een tweede termijn van vier jaar. Dat werd dinsdag nabeurs bekendgemaakt.

De termijn van Chabas loopt eind dit jaar af. De dienstverlener aan de olie- en gasindustrie organiseert op 4 november een bijzondere aandeelhoudersvergadering, waar de herbenoeming op de agenda staat.

Chabas kwam begin 2012 aan het roer van het concern te staan. Het bedrijf maakte een turbulente periode door. Door de dalende olieprijs bezuinigden veel olieconcerns, in verband met de hoge kosten op hun budgetten voor de winning van olie uit de zeebodem. SBM Offshore levert de schepen voor productie en opslag die daarbij nodig zijn.

Naweeën

Daarnaast kampt SBM Offshore nog altijd met de naweeën van een buitenlands corruptieschandaal dat in 2011 aan het licht kwam. Het bedrijf moet nog altijd vrezen voor sancties in Brazilië, waar het smeergeld zou hebben betaald aan staatsoliebedrijf Petrobras.

Volgens de raad van commissarissen van SBM Offshore is het aanblijven van Chabas ,,cruciaal'' om het bedrijf voor te bereiden op de toekomst.