Nieuws/Financieel
501081
Financieel

Xi: Chinese economie op koers

PEKING (AFN) - De Chinese economie blijft op koers liggen voor groei en het land zal doorgaan met hervormingen, ondanks de signalen van economische afzwakking. Dat heeft de Chinese president Xi Jinping gezegd tegen zakenkrant The Wall Street Journal, voorafgaand aan zijn staatsbezoek aan de Verenigde Staten.

Volgens Xi heeft China de mogelijkheden om de komende jaren verder te groeien. De tweede economie van de wereld blijft bewegen binnen de juiste bandbreedte, stelde de president. Hij benadrukte dat begrip van de Chinese economie betekent dat naar de lange termijn moet worden gekeken. Buitenlandse investeerders blijven van plan om hun investeringen in het land te vergroten of te handhaven, aldus Xi.

Xi zei tevens dat China de economie verder liberaliseert en dat meer nadruk zal worden gelegd op de ontwikkeling van een innovatieve en consumptie-gedreven economie. Hij begint dinsdag aan zijn eerste staatsbezoek aan de VS. Xi zal later deze week een ontmoeting hebben met president Barack Obama in het Witte Huis.