Nieuws/Financieel
501105
Financieel

'Verhoogde kans op delisting Fagron'

AMSTERDAM (AFN) - De extra investeringen van aandeelhouder Marc Coucke vergroten de kans dat Fagron eventueel van de beurs verdwijnt. Dat stelt ING dinsdag in een rapport over de toeleverancier aan apotheken.

Fagron maakte maandag bekend dat het belang van Alychlo, dat wordt gecontroleerd door de Belgische miljardair en zakenman Coucke, de kennisgevingsdrempel van 5 procent heeft overschreden. Met een belang van 5,3 procent is hij de op één na grootste aandeelhouder van Fagron geworden.

De investering van Coucke toont volgens ING het vertrouwen van hem in de vooruitzichten van Fagron op de lange termijn. Die worden voornamelijk bepaald door verdere successen in de zogeheten ,,steriele compounding" in de Verenigde Staten en de geringe wijzigingen in de EU-regelgeving als gevolg van de uitspraak van het Europees Hof van Justitie in een zaak tussen Apoteket versus Abcur.

Fagron

ING blijft er bij dat het,,kortlopende winstmomentum" van Fagron negatief zal blijven, onder meer doordat de prijzen in de VS stevig onder druk staan. Daarmee groeit de kans op een bijstelling van de financiële vooruitzichten voor 2015 en de autonome groei op langere termijn.

De bank benadrukt dat er een gebrek is aan ,,visibiliteit op korte termijn" op het winstvermogen en dat de schuldstructuur van het bedrijf niet wordt aangepakt. Daarop handhaafde ING zijn hold-rating met een koersdoel van 34,00 euro.

Het aandeel Fagron noteerde omstreeks 10.00 uur 12 procent hoger op 19,90 euro.