Nieuws/Financieel
501139
Financieel

'Elektrische auto Apple in 2019 de weg op'

NEW YORK (AFN) - De eerste elektrische auto van Apple moet in 2019 gebruiksklaar zijn. Dat meldden bronnen rond de techreus maandag aan zakenkrant Wall Street Journal (WSJ). Het bedrijf zou de inspanningen om de auto de weg op te krijgen versnellen en zou 2019 als streefdatum hebben gesteld.

Apple doet al meer dan een jaar onderzoek naar de Apple-auto. Het project heeft de codenaam Titan, zo meldde WSJ en naar verluidt wordt het 600-koppige team dat werkt aan de auto, verdrievoudigd.

Hoewel Apple experts heeft ingehuurd die bekend zijn met onbemande auto's is het geenszins zeker dat de Apple-auto volledige autonoom wordt. Volgens de bronnen zijn dat plannen voor de langere termijn.

Sinds begin dit jaar duiken in de media berichten op dat Apple bezig is met het ontwikkelen van een zelfrijdende elektrische auto. Het technologieconcern wil er over het algemeen niets over kwijt. Wel hintte topmanager Jeff Williams van Apple tijdens een conferentie in mei op het gegeven. ,,De auto is het ultieme mobiele apparaat, niet waar?'', zo liet hij optekenen. Waarna hij eraan toevoegde dat Apple naar vele markten kijkt.