Nieuws/Financieel
501154
Financieel

Structureel herstel voor AEX aanstaande

Zoals wel vaker is september een niet al te beste maand voor de aandelenmarkten. Wij handhaven de verwachting dat de indices voor het einde van deze maand de “lows” van vorige maand testen alvorens een structureler herstel te laten zien. Vandaag openen de Europese indices hoger aan de nieuwe handelsdag.

Deze week is er weinig richtinggevend nieuws, wel zullen alle macro-economische uit Amerika onder een vergrootglas worden gehouden. Deze vrijdag zal het consumentenvertrouwen in Amerika bijvoorbeeld meer inzicht geven in het effect van de dalende (aandelen) markten op de consument.

Stap nu nog in goud en zilver

De prijs van goud, maar ook die van zilver liet donderdagavond zien dat deze nog steeds contrair beweegt. Dalende indices zorgen voor hogere koersen voor deze edelmetalen (zie grafiek). Een korte blik op de grafiek van goud leert ons dat we nog wel een ritje kunnen maken. Het eerste koersdoel is het 200 daags gemiddelde (1180 dollar).

 

Watchlist:

fti: 433,50eurusd: 1,1188wti: 46,40brent: 48,60goud: 1135zilver: 15,20

Nieuwtjes:

  • Galapagos: positieve resultaten met GLPG1690
  • Minder managers op meer werkenden
  • ING verhoogt advies BAM naar buy
  • Meer koeien maken meer melk
  • 'Elektrische auto Apple in 2019 de weg op'
  • Ook Wall Street op winst
  • 'Strafrechtelijk onderzoek naar Volkswagen'
  • 'Renteverhoging VS mogelijk later dit jaar'

Geen renteverhoging in Amerika goed voor de aussie dollar:

Nu blijkt dat de Fed redelijk verdeeld was in haar beslissing, gaat de markt ervan uit dat de verhoging in december zal zijn. Zoals vorige week aangegeven steeg de AUDUSD op donderdag sterk na de aankondiging van de Fed, deze beweging kreeg helaas geen vervolg op vrijdag. We blijven echter positief voor een verder herstel van de aussie ten opzichte van de dollar en zien instapmogelijkheden op niveaus vlak boven de 0,70, voor een herstel richting 0,75 en later naar hogere niveaus.

Belangrijke cijfers op de agenda vandaag:

Israël - Tel Aviv Stock Exchange gesloten

Japan - Tokyo Stock Exchange gesloten

Macrocijfers Europa:

11:00 Eurozone - Consumentenvertrouwen