Nieuws/Financieel
504852
Financieel

Positief slot voor Nikkei

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Tokio is woensdag in de plus geëindigd. Beleggers trokken zich op aan de hogere slotstanden op Wall Street. Tegenvallende Amerikaanse macro-economische cijfers voedde de hoop dat de Federal Reserve de rente donderdag mogelijk nog niet zal verhogen. De Nikkei sloot 0,8 procent hoger op 18.171,60 punten.

Vooral de grote Japanse exportbedrijven werden opgepikt. De automakers Honda, Toyota, Nissan en Suzuki stegen tussen 1,6 en 3,5 procent. Ook de elektronicabedrijven Sony en Panasonic deden goede zaken met winsten van 1,2 en 3,4 procent. De banken Mitsubishi UFJ Financial Group en Sumitomo Mitsui Financial Group waren eveneens in trek bij beleggers en gingen tot 1,8 procent vooruit.

Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen ook overwegend winsten zien. De All Ordinaries in Sydney steeg 1,5 procent en in Hongkong klom de Hang Seng-index 1 procent. De Kospi in Seoul won 2 procent. De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 1,5 procent hoger, na het verlies van meer dan 6 procent in de afgelopen twee dagen.