Nieuws/Financieel
506720
Financieel

'Nader onderzoek overname Delhaize door Ahold'

De overname door Ahold van supermarktgroep Delhaize moet eerst getoetst worden door de Belgische mededingingsautoriteiten, vindt Kris Peeters, de minister van Consumenten in België.

De uitspraak is opmerkelijk omdat de Europese Commissie al moet nagaan welke gevolgen de overname heeft voor Belgische consumenten. De Belgische minister heeft zijn aanbeveling gedaan in een brief aan de commissie.

Invloed op Belgische markt

'Het samengaan van Delhaize en Ahold kan de concurrentie beïnvloeden specifiek op de Belgische interne markt, en heeft niet meteen een pan-Europese impact. Daarom is het van belang de impact ervan op de Belgische markt in het bijzonder te laten onderzoeken door de Belgische Mededingingsautoriteit', redeneert Peeters volgens De Tijd.

Delhaize en Ahold komen in heel Europa niet rechtstreeks in elkaars vaarwater, wel in België waar Delhaize honderden supermarkten bezit en het Nederlandse Ahold 32 Albert Heijn-winkels runt.

Algemeen wordt aangenomen, aldus De Tijd, dat de Belgische mededingingsautoriteit binnenkort de opdracht zal krijgen om de zaak te bekijken.

Volg hier live de actuele koersontwikkeilngen