Nieuws/Financieel
509035
Financieel

Nikkei sluit lager na wisselvallige sessie

TOKIO (AFN) - De effectenbeurs in Tokio is woensdag na een wisselvallige handelssessie met verlies gesloten. Beleggers bleven voorzichtig na de verliesbeurt van bijna 4 procent op de eerste handelsdag van september. De Nikkei gaf een eerdere winst uit handen en eindigde uiteindelijk 0,4 procent lager op 18.095,40 punten.

Ook elders in het Verre Oosten lieten de beurzen een schommelend verloop zien. De Hang Seng-index in Hongkong zakte 0,3 procent en de Kospi in Seoul klom 0,1 procent. De All Ordinaries in Sydney daalde 0,2 procent, na een tegenvallende groei van de Australische economie in het tweede kwartaal.

In China stond de Shanghai Composite tussentijds 0,9 procent in de min. Berichten dat de markt voorafgaand aan het lange weekeinde in China wordt ondersteund door aankopen van negen Chinese effectenhuizen hielden de index eerder op de dag nog in het groen. De Chinese beurzen en de markt in Hongkong zijn donderdag en vrijdag gesloten vanwege de viering van de Japanse overgave tijdens de Tweede Wereldoorlog.