Nieuws/Financieel
509704009
Financieel

EssilorLuxottica mag van overname moederbedrijf Pearle afzien

SCHIPHOL (AFN/BLOOMBERG) - De overname van optiekconcern GrandVision, het moederbedrijf van onder meer de ketens Pearle en Eye Wish, door het Frans-Italiaanse EssilorLuxottica staat op losse schroeven. De maker van lenzen en brillen won een arbitragezaak over vermeende misstanden door het Nederlandse bedrijf. Daardoor mag EssilorLuxottica van de overname afzien, bepaalde het arbitragetribunaal.

EssilorLuxottica meent al langer dat GrandVision zich niet aan de overnameovereenkomst heeft gehouden door zijn bedrijfsvoering te veranderen tijdens de coronacrisis. Twee rechtszaken in Nederland, waarmee het moederbedrijf van onder meer Ray-Ban en Oakley inzage wilde krijgen in vertrouwelijke documenten van GrandVision, verloor het Frans-Italiaanse bedrijf echter.

Het is niet gezegd dat EssilorLuxottica nu ook van de overname afziet. Het bedrijf zegt zijn opties te bekijken. GrandVision en investeerder HAL, dat zijn belang van haast 77 procent in GrandVision aan EssilorLuxottica verkoopt, laten weten teleurgesteld te zijn. Ook zeggen zij verdere mededelingen te doen als daar aanleiding toe is.