Nieuws/Financieel
515065855
Financieel

Clouddiensten geven Microsoft weer vleugels

Redmond - Softwaremaker Microsoft blijft profiteren van zijn clouddiensten. De techreus zette in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar meer winst op een hogere omzet in de boeken dan een jaar eerder. Topman Satya Nadella stelde in een toelichting dat de grote leidende bedrijven wereldwijd kiezen voor de clouddiensten van de onderneming.

De onderneming uit Redmond sloot het eerste kwartaal aft met een omzet van 33,1 miljard dollar. Dat betekende een stijging van 14 procent op jaarbasis. De operationele winst viel 27 procent hoger uit op bijna 13 miljard dollar. Daarvan bleef onder de streep 10,7 miljard dollar over, 21 procent meer dan een jaar eerder.

De clouddivisie van Microsoft bracht 11,6 miljard dollar in het laatje. Dat betekende op jaarbasis een stijging van 26 procent. Verder beloonde het techbedrijf de voorbije maanden zijn aandeelhouders door 7,9 miljard dollar te spenderen aan dividenden en aandeleninkoopprogramma's.

Nadella beloofde ook te zullen blijven investeren in innovaties. Verder blijft Microsoft werk maken van de groei in markten waar het veel potentie in ziet.