Financieel/Geld
52216674
Geld

Honderden miljoenen minder aan claims

Autopolis melkkoe voor verzekeraars dankzij corona

Amsterdam - Nederlandse verzekeraars houden dit jaar honderden miljoenen euro’s over aan premies voor autoverzekeringen, doordat mensen veel minder rijden vanwege de coronacrisis. Dat blijkt uit cijfers die De Nederlandsche Bank heeft verzameld.

In het tweede kwartaal van dit jaar, dus op het voorlopige dieptepunt van de coronacrisis, kregen verzekeraars €584 miljoen aan WA- en allriskclaims binnen. Dat was in hetzelfde kwartaal vorig jaar nog €785 miljoen, constateert DNB donderdag in een statistisch nieuwsbericht.

De winst op autoverzekeringen gaat bij algemene verzekeringsmaatschappijen wel gepaard met hogere claims op grond van arbeidsongeschiktheid en ziekteverzuim. In het tweede kwartaal van 2020 was de totale omvang van deze claims €1,36 miljard. Dat was nog €968 in het laatste kwartaal van 2019.

De brand- en eigendomsschade was licht lager dan in het tweede kwartaal vorig jaar. In totaal daalden de verzekeringsclaims bij schadeverzekeraars in het tweede kwartaal van 2020 met 5% van €2,88 naar €2,74 miljard euro, aldus DNB.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd