Nieuws/Financieel
523780019
Financieel

Op de beursvloer

S&P 500 strandt vlak voor record

NEW YORK (ANP) - Beurzen in New York zijn dinsdagavond vlak tot licht hoger gesloten. Techaandelen scoorden wederom sterk. Ook energieaandelen keerden terug bij de winnaars, waar Amazon ruim 2% hoger koerste. Bij kleinere aandelen profiteerde de fastfoodketen Wendy’s dankzij een koopactie van beursrebellen achter WallStreetbets. Macrocijfers gaven hoop, met een record aan vacatures in de VS

De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot 0,1% lager. De breed samengestelde S&P 500 wint 0,02% en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,3%.

Olie is 1,5% duurder geworden en koerst net boven $70 per vat.

Luchtvaartaandelen wonnen terrein nadat het Centre for Disease Control and Prevention beperking voor reizen naar 61 landen afbouwde.

Beleggers zijn vooral in afwachting van belangrijke inflatiecijfers donderdag uit de Verenigde Staten. De rentevergoeding voor een 10-jarige staatsobligatie zakte 4 basispunten tot 1,533%.

Tesla zakt 0,3%. Het bedrijf leverde in China vorige maand fors meer auto’s af in vergelijking met een maand eerder. Daarmee herstelde de autoproducent van de dip in leveringen in april, toen de productie van auto’s tijdelijk was opgeschort vanwege onderhoud van de Chinese fabriek. In mei werden door Tesla bijna 33.500 nieuwe voertuigen afgeleverd uit de fabriek bij Shanghai.

Fusie

Zwaargewicht Amazon koerst 2,1% hoger.

Energiebedrijf Contango Oil & Gas sprong dik 5 procent omhoog. De onderneming gaat fuseren met een onderdeel van de investeringsmaatschappij KKR (plus 0,1 procent) tot een bedrijf met een marktwaarde van zo’n 5 miljard dollar.

Chipproducent Marvell Technology werd 5,1% hoger gezet, na goede kwartaalcijfers en positieve vooruitzichten. Stitch Fix, een online kledingverkoper en persoonlijke stylingservice, ging zo’n 12 procent omhoog dankzij beter dan verwachte resultaten en prognoses. De fabrikant van campers en caravans Thor Industries verloor 1,3% na bekendmaking van cijfers.

Bioscoopketen AMC Entertainment won een fractie. Daarmee werd niet meer voortgeborduurd op een koerswinst van 15 procent op maandag. AMC is een van de zogeheten Reddit-aandelen, vernoemd naar internetforum Reddit waar de beleggers elkaar ertoe aanzetten massaal bepaalde stukken op te kopen.

Dezelfde beleggers zetten fastfoodketen Wendy’s 25,9% hoger.

Bestellingen Boeing

Boeing kreeg een bestelling voor extra vliegtuigen, omdat Southwest Airlines gebruik maakte van een optie die de maatschappij had om een eerdere bestelling nog wat uit te breiden. Het aandeel Boeing steeg fractioneel, en Southwest Airlines werd bijna 1,1% hoger gezet.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo