Nieuws/Financieel
529761552
Financieel

VS overwegen belastingvoordeel voor luchtvaart om virus

WASHINGTON (AFN/RTR) - De Verenigde Staten bekijken de mogelijkheid van belastingvoordelen voor bedrijven in de luchtvaartsector en het toerisme om zo te helpen de negatieve impact door de uitbraak van het nieuwe coronavirus te verzachten. Dat meldden bronnen bij het Witte Huis.

Naast luchtvaartmaatschappijen zouden ook cruisebedrijven en andere reisondernemingen belastingvoordeel kunnen krijgen, aldus de ingewijden. Amerikaanse luchtvaartondernemingen zoals Delta Air Lines en Southwest Airlines en cruisemaatschappijen als Carnival, Royal Caribbean Cruises en Norwegian Cruise Line zijn hard geraakt door het virus, met zware klappen op de beurzen.

Tegelijkertijd zou de Amerikaanse regering kijken naar manieren om mensen voorlopig te laten afzien van cruisereizen, om zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het aantal besmettingen op cruiseschepen loopt steeds verder op. Dit weekeind heeft vicepresident Mike Pence, die aan het hoofd staat van de inspanningen van de VS tegen het coronavirus, een ontmoeting met topmensen uit de cruisesector.