Financieel/Stan Huygens Journaal
534229473
Stan Huygens Journaal

Sterrenchef vindt altíjd sluiten om 22.00 uur beter

Hans van Wolde (l.) en zijn bruisende team.

Hans van Wolde (l.) en zijn bruisende team.

„Van mij mag de sluitingstijd tien uur ’s avonds blijven”, zegt de bekende chef-kok Hans van Wolde in Reijmerstok. „Dit wordt het nieuwe werken!” Hij verwelkomt vanaf donderdag weer gasten in zijn restaurant Brut 172 (**).

Hans van Wolde (l.) en zijn bruisende team.

Hans van Wolde (l.) en zijn bruisende team.

Hij vraagt: „Waarom zou het hoofdgerecht pas moeten doorkomen om half elf ’s avonds? Voor mij hoeft het niet tot één uur ’s nachts. Met de eindtijd van tien uur kan het personeel vroeger naar huis en de volgende dag een uurtje eerder komen. Veel beter! Wat mij betreft houden we dit zo.”

Van Wolde is afgelopen vier weken bezig geweest met zijn nieuwe menu: „Zéker vier weken.” Hij was woensdag nog met 40 man de heropening aan het voorbereiden: „Schoonmaken met vijf man, wijnen uitpakken, de schilder is er, twee klusjesmannen zijn er en de tuinen worden gedaan.” Donderdag is het dan zover: „Vol gas weer beginnen!”