Nieuws/Financieel
53494471
Financieel

Ook ABN Amro stopt met negatieve rente voor rijke spaarders

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

AMSTERDAM - Na Rabobank en ING, vermindert ook ABN Amro de rentepijn voor vermogende spaarders. Wie meer dan een ton bij ABN heeft staan moet vanaf augustus geen 0,5%, maar 0,25% rente betalen. In oktober gaat de negatieve rente er net als bij Rabobank helemaal uit, naar 0%.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

Dat maakt ABN Amro dinsdag bekend. De extra stap om de rente voor spaarders met meer dan €100.000 terug op 0% te zetten hangt wel af van de stap die de Europese Centrale Bank (ECB) eerder aangaf te gaan maken. Die kans lijkt wel met de week toe te nemen. Dinsdag verklaarde president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) al dat de rente in september mogelijk verder omhoog moet dan 0% om de inflatie tegen te gaan.

Voor gewone spaarders verandert er voorlopig niets bij alle drie de grootbanken. Ook ABN Amro houdt deze rente voorlopig nog op 0%. Wel stelt ceo Robert Swaak van ABN Amro dat de negatieve rente hoe dan ook van tafel moest. ,,Negatieve rente betalen op je spaargeld is een fenomeen waar natuurlijk niemand op zit te wachten. Wij zijn blij voor onze klanten dat hier binnenkort een eind aan komt. Met deze stappen komen we weer in wat normaler vaarwater. Rentetarieven worden daarin mede bepaald door hoeveel er gespaard wordt, hoe groot de vraag is naar leningen en de rente op de geld- en kapitaalmarkt.”