Nieuws/Financieel
542612
Financieel

Sterke omzettoename voor Neways

SON (AFN) - De producent van elektronische componenten Neways Electronics heeft in de eerste helft van dit jaar de omzet met 41 procent zien stijgen tot 189,1 miljoen euro, dankzij de consolidatie van het overgenomen BuS Group in juli vorig jaar. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend.

Op autonome basis daalde de omzet met 6 procent. Dat kwam volgens Neways vooral door de relatief sterke vergelijkingsbasis in de eerste helft van 2014. Het bedrijfsresultaat klom met 40 procent naar 5,9 miljoen euro. Het nettoresultaat bedroeg 3,4 miljoen euro, tegen 3 miljoen euro een jaar geleden.

De orderportefeuille stond eind juni op 163 miljoen euro, tegen bijna 156 miljoen euro eind 2014. Neways gaf aan dat de eerste helft van dit jaar een goede indicatie vormt voor het activiteitenniveau in de tweede helft van 2015.

Het bedrijf gaf aan dat in de tweede jaarhelft de nadruk zal liggen op de uitrol van het in de eerste helft gestarte prestatieverbeterprogramma 'Up to the next level'. In financieel opzicht blijft de uitgangspositie goed, aldus Neways.