Nieuws/Financieel
543153
Financieel

Britten kopen JT Bioscopen

Amsterdam - JT Bioscopen is verkocht aan Vue International, een grote internationale speler op de bioscoopmarkt. Dat maakte de Nederlandse bioscoopketen zondagavond bekend.

Marktleider Pathé ziet hiermee de positie van z’n belangrijkste concurrent in ons land verstevigd. Met 21 bioscopen en 111 schermen is JT Bioscopen, een handelsnaam van Jogchem’s Theaters B.V., bezig aan een gestage opmars.

De afgelopen vier jaar opende JT zeven nieuwe bioscopen, onder meer in Hilversum, Hoorn en Eindhoven. In december wordt de opening verwacht van een nieuw cinemacomplex in Alkmaar. Pathé (circa 45% marktaandeel) bezit in Nederland 22 (grotere) bioscopen.

Directeur Ron Sterk van JT Bioscopen stelt dat de overname een belangrijke stap is in de strategische ontwikkeling van zijn bedrijf. „Vue is de best mogelijke partner om onze ambities te realiseren op het gebied van groei en innovatie.”

Tim Richards, grondlegger en topman van Vue, liet weten verheugd te zijn dat het concern nu een voet aan de grond heeft in de groeiende Nederlandse bioscoopmarkt. Wat voor de overname is betaald, is niet bekend gemaakt.

Lees ook: Bioscoop weer 'in the picture'