Nieuws/Financieel
544830
Financieel

Veel interesse in Imtech Duitsland

Er zijn meer dan veertig partijen die interesse hebben getoond in Imtech Duitsland. Dat heeft de curator van de Duitse dochter van het failliete Nederlandse installatiebedrijf dinsdag gemeld.

Imtech Duitsland vroeg onlangs faillissement aan. De curator heeft adviesbureau Ernst & Young ingeschakeld om het verkoopproces voor Imtech Duitsland te organiseren. Volgens de bewindvoerder is het voortzetten van de activiteiten van de Duitse dochter onder een nieuwe eigenaar de beste oplossing.

Het Duitse bouwconcern Strabag behoort tot de belangstellenden. Een woordvoerster van dat bedrijf bevestigde dat met de curator wordt gesproken na berichten in Duitse media. Volgens de zegsvrouw zal Strabag zeer waarschijnlijk alleen werknemers van Imtech Duitsland overnemen.

Verder werd gemeld door de curator dat een stilstand van het werk aan Berlin Brandenburg Airport is voorkomen dankzij de positieve liquiditeitspositie en een betalingstoezegging van de luchthaven. In totaal is Imtech Duitsland betrokken bij circa 950 projecten.