Nieuws/Financieel
545028
Financieel

Meeste banen Imtech Traffic & Infra behouden

De meeste werknemers van Imtech Traffic & Infra behouden na de verkoop van dit onderdeel aan investeringsmaatschappij Egeria hun baan. De werkgelegenheid van 1965 (waarvan 994 in Nederland) van de in totaal 2093 medewerkers van deze divisie is veiliggesteld. Dit lieten de curatoren dinsdag weten.

Maandag werd al bekend dat Egeria de divisie Traffic & Infra overneemt van installatiebedrijf Imtech, dat vorige week failliet verklaard werd. Het onderdeel Marine en de activiteiten van Imtech in Scandinavië werden vorige week verkocht.

Inclusief deze eerdere verkopen van Imtech Marine en Imtech Nordic zijn nu in totaal zo'n 9300 banen veiliggesteld, waarvan 2300 in Nederland. De verkoop van de drie divisies heeft de boedel 143 miljoen euro opgeleverd. De betalingen aan de handelscrediteuren zijn daardoor zeker gesteld.

Blokkades

De drie Nederlandse grootbanken zijn bereid om uit de verkoopopbrengst een half miljoen euro beschikbaar te stellen voor de noodzakelijke IT-ondersteuning binnen de Imtech groep. Verder blijven de leasemaatschappijen de geleasede voertuigen gedurende de maand augustus aan Imtech ter beschikking stellen.

ING Bank heeft afgelopen weekend ook de geblokkeerde bankrekeningen weer opengesteld. Binnenkomende betalingen kunnen zodoende weer worden aangewend om de noodzakelijke operationele kosten te voldoen. Inmiddels heeft ook Rabobank de blokkades op de bankrekeningen opgeheven. De curatoren hadden afgelopen week kritiek op de banken omdat ze de rekeningen van de nog draaiende Imtech-werkmaatschappijen wegens het faillissement hadden geblokkeerd.

De curatoren zeggen hoopvol te zijn dat in samenwerking met de banken op korte termijn ook verschillende onderdelen van de divisie Imtech Benelux kunnen worden overdragen aan nieuwe eigenaren.