Nieuws/Financieel
545050
Financieel

TKH verwacht hogere winst in 2015

Technologieconcern TKH Group verwacht dat de aangepaste nettowinst dit jaar zal uitkomen op 93 tot 98 miljoen euro, tegen 86,3 miljoen euro vorig jaar. Dat maakte de onderneming dinsdag bekend bij de publicatie van de halfjaarcijfers.

In de eerste helft van dit jaar werd een aangepaste nettowinst van 47 miljoen euro geboekt, een stijging van bijna 27 procent in vergelijking met een jaar geleden. De omzet nam met 5,1 procent toe naar 690,3 miljoen euro. TKH wist te profiteren van overnames en gunstige wisselkoerseffecten. Autonoom daalde de omzet met 0,5 procent.

Volgens TKH was bij de tak Building Solutions sprake van een autonome omzetgroei met 6,2 procent, maar daalde de autonome omzet met 5,4 procent bij Industrial Solutions. Building Solutions is nu goed voor 41,7 procent van de totale omzet en Industrial Solutions is goed voor 46,5 procent. Telecom Solutions neemt 11,8 procent van de omzet voor zijn rekening.

Positief

TKH gaf aan dat de marktvooruitzichten voor de tweede helft van dit jaar over het algemeen positief zijn. Volgens TKH is de orderintake sinds juli weer toegenomen en wordt voor de tweede helft op een groei van de orderontvangst gerekend.

Het bedrijf hanteert een doelstelling voor het rendement (return on sales, ROS) in een bandbreedte van 10 tot 11 procent. Het rendement in het eerste halfjaar bedroeg 10,7 procent, tegen 9,2 procent een jaar eerder.

Topman Alexander van der Lof gaf aan dat het bedrijf goed op koers ligt om de omzet in de gedefinieerde zeven verticale markten in de komende drie tot vijf jaar met 300 tot 500 miljoen euro te laten groeien. Het gaat daarbij om glasvezelnetwerken, parkeren, tunnel en infra, zorg, marine, olie en gas, industrial machine vision en bandenbouw.