Nieuws/Financieel
545746
Financieel

Tegenwind voor Brunel

Detacheerder heeft een moeizaam eerste kwartaal achter de rug. Omzet en bedrijfsresultaat daalden in vergelijking met vorig jaar. Voor het hele jaar heeft Brunel wel vertrouwen in groei in de Nederlandse en de Duitse markt.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die Brunel donderdagmiddag publiceerde. De omzet daalde in vergelijking met vorig jaar met 2% tot €333,7 miljoen. De brutowinst daalde met 4% naar €59,3 miljoen.

Het bedrijfsresultaat (ebit) kwam 32% lager uit, op €14 miljoen.

Wisselkoers voordelig

Brunel detacheert onder meer veel mensen in de olie- en gasindustrie. Daar daalde de omzet met 3%. Bij de energiedivisie daalde het aantal gedetacheerden met 12%, maar dat verlies werd ruimschoots goedgemaakt door voordelige wisselkoerseffecten, aldus Brunel.

Net als uitzender Randstad vanmorgen meldde, zag ook Brunel groei in de Nederlandse markt. Met name in de ict-sector en in juridische functies kon het bedrijf meer mensen kwijt. Voor dit jaar verwacht Brunel een verder aantrekkende groei in Nederland.

Duitse omzet daalt

In Duitsland daalde de omzet in het eerste kwartaal. Bij onze oosterburen verwacht Brunel echter ook later dit jaar weer groei.

Voor de energiedivisie gaf het bedrijf geen vooruitblik voor het hele jaar vanwege "de onzekerheid over de impact van de lage olieprijs op onze activiteiten".