Nieuws/Financieel
545787
Financieel

Workout met honden als franchiseconcept

Als fanatieke sporter deed Thalien Colenbrander een opleiding tot instructrice. Maar met al die bootcamps in de Amsterdamse parken ging ze op zoek naar een nieuw concept. Dat werd Who Let The Dogs Workout: in groepsverband sporten met je hond.

„Het is bedacht vanuit een eigen behoefte: ik vond het altijd zo jammer dat mijn hond Mia niet mee kon doen. En omdat er wel veel mensen met hun viervoeter hardlopen, dacht ik dat er vast meer mensen zouden zijn die dit idee leuk zouden vinden”, vertelt Colenbrander.

De insteek van haar concept is sport. Het is dus geen hondentraining waarbij er ook wordt gesport. Nee, er wordt gesport en het dier doet mee, zodat het baasje na zijn of haar eigen workout niet ook nog met hem op pad moet. Eind maart gaf Colenbrander haar eerste training en inmiddels groeit het aantal deelnemers.

„Ik ben mensen met honden gaan benaderen in parken en die reageerden al snel positief. Het is toen heel goed ontvangen en sinds kort geef ik op vaste dagen les op vaste locaties.”

Hard werken

Wie denkt dat het vooral heel gezellig is, komt bedrogen uit. De deelnemers moeten flink aan de bak, hoewel de niveaus verschillen en daar ook rekening mee wordt gehouden.

Na een warming up wordt er begonnen met een circuittraining waarbij krachttraining en cardio worden afgewisseld. „Bij de push ups moet de hond gehoorzaam op zijn plaats zitten of liggen, bij het sprinten doet hij mee. De hond is continu gefocust. Hij is wel steeds aangelijnd, want veiligheid staat voorop.”

Ideale positie

Als freelance redacteur en projectmanager zit Colenbrander in de ideale positie om haar bedrijf uit te bouwen. „Ik ben erg flexibel wat enorm fijn is. Zo kan ik zelf bepalen welke uren ik trainingen geef en mijn bedrijf verder uitbouwen. Ik wil hier namelijk echt fulltime mee aan de slag.”

Colenbrander is van plan van haar concept een franchise te maken. Eerst is ze nog op zoek naar nieuwe trainers, vervolgens wil ze het uitrollen in heel Nederland.

„Ik geloof dat er veel animo voor is. Voor hondeneigenaren die graag willen sporten is dit een efficiënte stok achter de deur. Naar buiten met hun hond moeten ze toch!”

Elke week doet een Starter van de Week zijn of haar verhaal in DFT Ondernemen.

Klik hier voor meer Starter van de Week-verhalen