Nieuws/Financieel
545867687
Financieel

'Stevig verdienmodel Basic-Fit'

Amsterdam - Basic-Fit laat met zijn kwartaalupdate zien dat de fitnessketen een stevig verdienmodel heeft. Dat schrijven analisten van KBC Securities. Ze maken daarbij wel de kanttekening dat het handelsbericht een gedeeltelijk kijkje in de prestaties geeft.

Marktvorsers van de Belgische bank noemen het vooral bemoedigend dat de opbrengsten per abonnee met 6 procent zijn gestegen in de eerste negen maanden van het jaar. Dit laat zien dat Basic-Fit goed in staat is munt te slaan uit de zijn groeiende groep klanten, concluderen ze. De totale omzet van 371,5 miljoen euro was iets hoger dan verwacht, doordat Basic-Fit ook sneller uitbreidde dan voorzien.

De pijplijn van nieuwe sportscholen ziet er wat KBC betreft goed uit. De doelstelling om dit jaar 155 nieuwe vestigingen te hebben geopend is daarmee ruim haalbaar, zo is de overtuiging van de bank.

'Kannibalisatie'

Analisten van ING zijn ook te spreken over de gestegen opbrengst per lidmaatschap. Daarbij merken ze op dat de aanwas van nieuwe abonnees sterk blijft. De populariteit van premium-abonnementen zorgt volgens hen voor slechts erg beperkte 'kannibalisatie', wat betekent dat deze vorm van lidmaatschap niet ten koste gaat van goedkopere abonnementen.

Basic-Fit heeft bij KBC een buy-advies en koersdoel van 35 euro. ING hanteert ook een buy-advies, bij een koersdoel van 38,25 euro. Het aandeel noteerde vrijdag omstreeks 10.05 uur 6,2 procent hoger op 29,10 euro.