Nieuws/Financieel
545920
Financieel

'Resultaten IMCD indrukwekkend'

Chemicaliëndistributeur IMCD heeft redelijk indrukwekkende resultaten laten zien, met name qua groei van het bedrijfsresultaat (ebitda). Dat stelden analisten van Rabobank vrijdag in een rapport over het bedrijf. Bij ING bestempelden analisten de brutowinst en brutomarges als ,, beter dan verwacht".

Het operationele bedrijfsresultaat verbeterde afgelopen halfjaar met 11 procent naar 62 miljoen euro. De nettowinst, voor eenmalige kosten, verdrievoudigde bijna, naar 42 miljoen euro. IMCD verwacht dat het bedrijfsresultaat in de rest van 2015 blijft groeien, ook zonder de invloed van overnames.

De presentatie van de cijfers is voor Rabo reden de verwachtingen voor het hele jaar nog eens goed onder de loep te nemen. De kans is daarbij groot dat de huidige verwachting voor het bedrijfsresultaat verder wordt verhoogd, zo meldde de bank.

MF Cachat

Rabo voorzag tot nu toe een plus van 21 procent, inclusief de resultaten van het eerder dit jaar overgenomen MF Cachat. Die transactie biedt volgens IMCD duidelijke kansen op verdere groei in de Verenigde Staten. Ook ING stelde dat de overname van Cachat de winstgevendheid zal verhogen.

Volgens ING is IMCD een goede investering met groeimogelijkheden. Met name bij het onderliggende resultaat liggen er wat de bank betreft mogelijkheden.

Rabo en ING handhaafden hun koopadvies voor IMCD. Het aandeel IMCD stond vrijdag omstreeks 10.55 uur 1,8 procent in de plus op 32,67 euro.