Nieuws/Financieel
545964
Financieel

Advies Fagron omlaag bij KBC

KBC heeft zijn advies op de toeleverancier van apotheken Fagron verlaagd. Dat maakte de Belgische zakenbank vrijdag bekend in een rapport over het bedrijf.

KBC verlaagde zijn omzetverwachting voor het hele jaar en ook voor 2016 als gevolg van de zwakke kwartaalcijfers van Fagron. De autonome omzet kromp afgelopen kwartaal onverwachts met 3 procent, waar in het eerste kwartaal nog een plus van 11 procent in de boeken werd gezet.

KBC verlaagde de verwachtingen voor de autonome omzetgroei voor de lange termijn van 8 procent naar 5 procent. Daarbij verwacht de bank dat de nettowinst voor dit jaar en volgend jaar 25 procent lager zal uitvallen dan eerder geraamd. Onder meer de onzekerheid in de Verenigde Staten, waar het bedrijf wordt onderworpen aan stringentere regelgeving zorgt voor onduidelijkheid op de groei en marges, meent KBC.

KBC hanteert nu een 'hold'-advies op Fagron met een koersdoel van 32 euro. Het aandeel Fagron koerste vrijdag kort na de openingsbel op het Damrak 1,9 procent lager op 27,08 euro. Het aandeel leverde de afgelopen weken al fors aan beurswaarde in.