Nieuws/Financieel
547223983
Financieel

Winsten Wall Street lopen op

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag halverwege de sessie duidelijk op winst. Beleggers op Wall Street buigen zich over cijfers van loonstrookverwerker ADP over de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.35 uur (Nederlandse tijd) van 1,1 procent hoger op 28.966 punten. De brede S&P 500 steeg 1,2 procent tot 3566 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq klom 0,7 procent tot 12.020 punten.

Volgens ADP kwamen er vorige maand 428.000 banen bij, maar economen hadden in doorsnee op een plus van 1 miljoen banen gerekend. Het cijfer voor juli werd opwaarts herzien. In die maand kwamen er 212.000 banen bij in het bedrijfsleven van de VS. Eerder werd een stijging met 167.000 arbeidsplaatsen gemeld. De gegevens van ADP lopen vooruit op het maandelijkse banenrapport dat de overheid vrijdag publiceert. In die studie worden ook de ontwikkelingen in de publieke sector meegenomen.

Bij de bedrijven maakte winkelketen Macy's resultaten bekend. Macy's wist het verlies in het afgelopen kwartaal beperkt te houden. Door de aanhoudende coronacrisis boekte het bedrijf een verlies van 251 miljoen dollar. Analisten rekenden op een min van ruim een half miljard dollar. Volgens Macy's zijn er tekenen van herstel te zien in de verkopen. Het aandeel zag een eerdere winst volledig verdampen en noteerde 0,3 procent lager.

Andere bedrijven die de boeken openden waren onder meer kledingverkoper Guess (plus 10 procent) en drankenconcern Brown-Forman, het bedrijf achter onder meer whiskey-merk Jack Daniel's, dat 11 procent steeg.

United Airlines won 0,6 procent aan beurswaarde. De luchtvaartmaatschappij schrapt volgende maand meer dan 16.000 banen in verband met de malaise in de luchtvaartsector door de coronacrisis.

De markten zijn verder in afwachting van de Federal Reserve. De centralebankenkoepel komt later op woensdag met zijn Beige Book naar buiten. Dat rapport zal worden bestudeerd voor aanwijzingen over de impact van de coronacrisis op de Amerikaanse economie en tekenen van economisch herstel van de virusuitbraak.

De euro was 1,1838 dollar waard tegen 1,1835 dollar eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 2,4 procent goedkoper op 41,72 dollar. Brentolie zakte 2 procent in prijs tot 44,66 dollar per vat.