Nieuws/Financieel
547407
Financieel

'Buffett werkt aan grootste overname ooit'

Berkshire Hathaway, het investeringsvehikel van Warren Buffett, is dicht bij de overname van Precision Castparts Corp. Het zou de grootste overname ooit zijn voor Berkshire.

Dat meldt Wall Street Journal. Precision Castparts heeft een marktkapitalisatie van $26,7 miljard. De prijs die Berkshire Hathaway betaalt, zou echter tot boven de $30 miljard uit kunnen komen. De deal wordt mogelijk volgende week al aangekondigd.

Precision Castparts maakt onderdelen voor vliegtuigen van Airbus en Boeing. Ook maken ze onderdelen voor elektriciteitscentrales en de olie- en gasindustrie.

Bij de presentatie van de meest recente kwartaalcijfers zei Precision-topman Mark Donegan dat de vraag vanuit de olie- en gassector voorlopig laag bleef, vanwege de daling van de olieprijs. Op de beurs presteert het aandeel niet goed. De afgelopen jaar bleef het aandeel bijna 30% achter bij de prestaties van de S&P 500. Het bedrijf werd daarom al genoemd als potentiële overnamekandidaat.

Berkshire Hathaway is al aandeelhouder van Precision Castparts, op 30 maart was het belang 3%. Topman Warren Buffett zei al langere tijd dat hij grote overnames wilde doen, maar hij beklaagde zich dat er te weinig aantrekkelijke over te nemen bedrijven zijn.

De grootste overname die Berkshire tot nu toe heeft gedaan, was het belang van 77% in de spoorlijn van Burlington Northern Santa Fe voor $26 miljard.