Nieuws/Financieel
547564
Financieel

Luchthaven Berlijn bezorgd over Imtech

De gemeente Berlijn en het bestuur van de nieuwe luchthaven Berlin Brandenburg Airport zijn bezorgd over de faillissementsaanvraag van Imtech Duitsland. Ze vrezen dat hierdoor de opening van de luchthaven verdere vertraging kan oplopen.

De Duitse dochter van Imtech vroeg donderdag faillissement aan. Imtech Duitsland voert belangrijke installatiewerkzaamheden uit aan de luchthaven die in de tweede helft van 2017 moet worden geopend. Het project heeft echter al zes jaar vertraging opgelopen en de kosten zijn veel hoger dan verwacht. De luchthaven heeft een werkgroep opgezet om de eventuele gevolgen van het faillissement van Imtech Duitsland voor de opening te onderzoeken.

De curator van Imtech Duitsland heeft aangegeven dat hij alle bouwplannen van het Duitse onderdeel van de geplaagde technisch dienstverlener wil voortzetten.

Planning

Het Berlijnse gemeenteraadslid Martin Delius, die toezicht houdt op de bouw van Berlin Brandenburg Airport, liet weten grote risico's te zien voor de geplande opening door de problemen bij Imtech Duitsland. Ook de burgemeester van Berlijn, Michael Müller, heeft zijn zorgen uitgesproken over de kwestie.

Topman Karsten Mühlenfeld van Berlin Brandenburg Airport zei dat het faillissement van Imtech Duitsland grote gevolgen zal hebben voor de planning rond de luchthaven. De bouwwerkzaamheden moeten in maart volgend jaar worden afgerond. Volgens hem kwam een deel van het personeel van Imtech Duitsland vrijdag niet opdagen op het werk bij het vliegveld.