Nieuws/Financieel
547743
Financieel

Ook Belgische postmarkt blijft krimpen

Net als in Nederland worden er in België alsmaar minder brieven verstuurd. De afname gaat echter wel minder hard dan in Nederland, blijkt uit de kwartaalresultaten die het Belgische postbedrijf Bpost donderdag nabeurs heeft gepresenteerd.

In België werden vorig kwartaal 6 procent minder brieven verstuurd dan een jaar eerder. De krimp was daarmee steviger dan in het tweede kwartaal van 2014, toen een min van 5 procent werd gemeten. De achteruitgang is echter minder sterk dan in Nederland. PostNL meldde maandag op vergelijkbare basis een krimp van 9 procent op de Nederlandse postmarkt.

Net als zijn Nederlandse evenknie profiteert Bpost van de toenemende populariteit van het winkelen via internet. De bezorging van pakkertjes nam met bijna 13 procent toe.

Beeckmans

De totale omzet van Bpost zakte met 2,6 procent naar 597,6 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebit) ging met bijna 3 procent omlaag naar 138 miljoen euro. De nettowinst daalde met 2 procent naar 91 miljoen euro.

Bpost verwacht dat de postmarkt in België de komende tijd met 6 procent blijft krimpen.

Het postbedrijf maakte verder bekend dat de 44-jarige Koen Beeckmans wordt aangesteld als financieel directeur. Hij is sinds 2010 cfo van Cofely Nederland, een onderdeel van energiebedrijf GDF Suez.