Nieuws/Financieel
547811
Financieel

'Weer meer onzekerheid bij Imtech'

De faillissementsaanvraag van de Duitse tak van Imtech zorgt voor nog meer onzekerheid rondom de geplaagde technisch dienstverlener. Dat stelde KBC vrijdag.

,,We zien een nog hoger risicoprofiel voor aandeelhouders in dit stadium, gezien de onzekerheid die wordt veroorzaakt door de recente ontwikkelingen'', aldus de marktvorsers. Ze verlaagden hun koersdoel op het aandeel van 2,80 euro naar 0,50 euro en herhaalden hun verkoopadvies.

Eerder deze week meldde Imtech al met financiers te praten over de mogelijkheden om de Duitse tak van het bedrijf meer financiële ruimte te geven. Door de aanhoudende verliezen moest Imtech Duitsland zijn buffers verhogen, maar het geld daarvoor ontbrak. De geldschieters van Imtech gingen echter niet akkoord met het verzoek voor meer middelen in Duitsland.

Imtech benadrukte in een summiere verklaring dat het faillissement alleen het Duitse deel van het bedrijf betreft. Imtech beraadt zich op de gevolgen van de huidige situatie en houdt daarbij ,,alle opties'' open.

Imtech sloot donderdag met een verlies van ruim 42 procent op 1,19 euro.