Nieuws/Financieel
547832
Financieel

Nikkei hoger na besluit centrale bank

De aandelenbeurs in Tokio is vrijdag hoger gesloten. De handel stond in het teken van de Bank of Japan, die het omvangrijke stimuleringsbeleid ongewijzigd liet. Ook keken beleggers uit naar het belangrijke Amerikaanse banenrapport, dat later op de dag verschijnt. De Nikkei eindigde 0,3 procent hoger op 20.724,56 punten. De Japanse hoofdindex won deze week 0,7 procent.

Zwaargewicht Softbank won 3,6 procent. Het Japanse telecomconcern boekte meer winst in het afgelopen kwartaal en kondigde een aandeleninkoopprogramma aan. De Japanse cameramaker Nikon won 4,7 procent, na een verhoging van de winstverwachting. Branchegenoten Olympus en Konica Minolta zakten daarentegen 2,1 procent en 8,5 procent na tegenvallende kwartaalberichten.

De andere belangrijke beurzen in het Verre Oosten lieten een gemengd beeld zien. De Hang Seng-index in Hongkong klom 0,9 procent en de Chinese Shanghai Composite steeg tussentijds 2 procent. De Kospi in Seoul daalde 0,2 procent. De All Ordinaries in Sydney zakte 2,2 procent, door stevige koersdalingen onder de Australische banken en gouddelvers.