Nieuws/Financieel
548682
Financieel

'Philips verder op medische overnamejacht'

Philips is nog altijd op zoek naar overnames op het gebied van medische apparatuur. Dat meldde persbureau Bloomberg dinsdag op basis van ingewijden.

Het elektronicaconcern zou Bank of America als adviseur in de arm hebben genomen in de zoektocht naar versterkingen voor de divisie Healthcare. Daarbij wordt volgens de ingewijden zowel gekeken naar kleinere overnames als naar mogelijke miljardendeals. Specifieke doelen zouden daarbij nog niet zijn aangemerkt.

Een woordvoerder van Philips wilde dinsdag desgevraagd geen commentaar geven op het bericht. Philips liet vorig najaar al wel weten open te staan voor overnames op het gebied van gezondheidszorgtechnologie. Daarvoor komen alleen bedrijven in aanmerking die aan strenge eisen ten opzichte van het rendement voldoen.

Verlichtingstak

Philips is bezig zijn verlichtingstak af te splitsen, waarna het concern zich vooral zal richten op gezondheidszorg. Dat proces loopt op schema, meldde het bedrijf vorige week. De juridische scheiding is naar verwachting in februari een feit, waarna Lighting waarschijnlijk naar de beurs wordt gebracht.

Eind vorig jaar kocht Philips voor 1,2 miljard dollar de Amerikaanse producent van medische apparatuur Volcano.