Nieuws/Financieel
548996
Financieel

Koersklapper Indiaas vastgoedfonds Yatra

Yatra Capital is misschien wel het meest onbekende fonds op Beursplein 5. Maar maandag dook het aandeel plots op bovenaan het lijstje met stijgers, dankzij een koersklapper van dik 16%.

Yatra is een fonds dat met name belegt Indiaas vastgoed. Het bedrijf heeft sinds eind 2006 een notering aan de Amsterdamse beurs. Sinds eind maart van dit jaar maakt het deel uit van de Amsterdamse index voor smallcaps, de AScX.

Aandeleninkoop

Voor het grote publiek blijft het aandeel echter goeddeels onder de radar, mede doordat geen enkele analist het aandeel volgt. Het vastgoedfonds is gevestigd op het Kanaaleiland Jersey.

Rond kwart voor drie koerste het aandeel ruim 16% hoger, op exact €6. Die flinke koersstijging zou zomaar eens te maken kunnen hebben met de aankondiging van een aandeleninkoopprogramma afgelopen vrijdag.

Daarbij kunnen aandeelhouders tot circa 36% van hun stukken aanmelden. Yatra biedt €6,50 per aandeel. Beleggers die nog willen meedoen aan het bod moeten zorgen dat ze voor 24 augustus aandelen in bezit hebben, dan ligt namelijk de zogenoemde 'record date'.

Winst

Afgelopen vrijdag kwam het bedrijf ook met de cijfers over het gebroken boekjaar tot maart 2015. Over die twaalf maanden boekte Yatra €15,1 miljoen winst, tegen €12,6 miljoen verlies over het voorgaande boekjaar.

In het boekjaar is het aantal projecten in de portefeuille flink teruggebracht. In totaal gingen negen van de veertien investeringen de deur uit. Zo werd onder meer het belang in het winkelcentrum Nashik City Centre in de West-Indiase stad Nashik verkocht.